Microsoft komt niet met een Windows-variant waarbij gebruikers een abonnement afsluiten, althans dat beweert Mary Jo Foley van ZDNet. Foleys beweringen zijn in het verleden vaak uitgekomen.

Bedrijven zijn weg van abonnementsmodellen, niet in de minste plaats omdat het geld van consumenten binnen blijft vloeien, in plaats van dat er eenmaal een bedrag wordt betaald voor een product. Microsoft biedt met Office 365 ook zo’n abonnement voor het kantoorsoftwarepakket. De afgelopen maanden werd beweerd dat Microsoft dit model ook op Windows zou gaan toepassen in de vorm van Windows 365.

Volgens de bronnen van Mary Jo Foley is Windows 365 echter niet in ontwikkeling en is dat ook nooit zo geweest. De reden hierachter is ook vrij logisch: consumenten kopen doorgaans geen Windows-licentie, maar gebruiken de Windows-variant die op hun systeem is voorgeïnstalleerd door de producent. Voor Office ligt dat anders, omdat het doorgaans niet wordt meegeleverd.

Microsoft kondigde onlangs wel een gratis variant van Windows 8.1 aan, bij Windows 8.1 with Bing kunnen fabrikanten de standaardbrowser en -zoekmachine niet instellen.