1 min Applications

Google kreeg 12.000 verzoeken tot verwijdering op eerste dag

Afgelopen vrijdag zette Google een formulier online waarmee internetgebruikers een verzoek kunnen indienen om links naar bepaalde websites uit Google Search te laten verwijderen. Het formulier werd veelvuldig gebruikt, er zijn volgens een woordvoerder op de eerste dag al zo’n 12.000 verzoeken zijn ingestuurd.

Naar aanleiding van een uitspraak van het Europese Hof moet Google de Europese gebruikers de mogelijkheid beiden om schadende content ontoegankelijk te maken via de zoekmachine. Dat betekent niet dat de websites met de content offline worden gehaald, maar wel dat ze niet in de zoekresultaten van Google worden weergegeven.

Vrijdag jongstleden werd het formulier voor aanvragen online geplaatst en volgens AFP heeft een woordvoerder aangegeven dat er op de eerste dag al 12.000 aanvragen verzonden zijn. Google heeft aangegeven elke aanvraag individueel te behandelen. Daarbij wordt het belang van het individu afgewogen tegen het belang van de gemeenschap. Het is onduidelijk hoe lang het duurt voordat content ontoegankelijk wordt gemaakt na het goedkeuren van een aanvraag.

Het aanvraagformulier vind je op de website van Google.

Bron:CTV News