Fifa 15 voor de PC flink stuk beter door nieuwe engine

EA heeft bekendgemaakt dat Fifa 15 voor de pc dezelfde Ignite-engine zal gebruiken als de PlayStation 4- en Xbox One-versie. Daarmee gaat de kwaliteit van de game er flink op vooruit, aangezien Fifa op de pc het de afgelopen jaren moest doen met dezelfde engine als die van de PlayStation 3 en Xbox 360.

De komst van de PlayStation 4 en de Xbox One zorgen ervoor dat sommige pc-games een flink stuk beter worden. Fifa 15 is de eerste grote game die daarvan het bewijs vormt, game-ontwikkelaars proberen namelijk in veel gevallen een game te ontwikkelen voor meerdere platformen. Ze doen dit voornamelijk om kosten te besparen aangezien een game voor elk platform apart ontwikkelen simpelweg te duur is.

Nu de PlayStation 3 en Xbox 360 de afgelopen jaren toch wel aardig aan hun limieten zaten hield dat ook de ontwikkeling van sommige PC-titels tegen. Met de komst van de nieuwe consoles gaan de PC-versies dus ook grote stappen voorwaarts maken.

Dit is ook terug te zien in de minimale systeemspecificaties. Om Fifa 15 te kunnen spelen kan je al uit de voeten met een Intel Core 2 Quad Q6600-processor in combinatie met een ATI Radeon HD 5770 of NVIDIA GTX 650 videokaart. EA raadt echter minimaal een 2e generatie Intel Core i5 processor aan in combinatie met een ATI Radeon HD6870 of NVIDIA GTX 460. Fifa 15 maakt verder uiteraard gebruik van DirectX 11 en neemt zo’n 15GB aan opslagcapaciteit in.

Fifa 15 zal ook gewoon nog voor de PlayStation 3 en Xbox 360 verschijnen maar wel met een andere engine die minder goed is dan die van de PC, PlayStation 4 en Xbox One.

Bron:EA