De komst van de phablet-variant van de iPhone 6 blijft zich in nevelen hullen. De ene keer wordt beweerd dat het toestel noodgedwongen uitgesteld is vanwege productieproblemen, de andere keer wordt gesteld dat die problemen verleden tijd zijn en dat een lancering in september gehaald kan worden. Ditmaal stelt een gewichtige bron dat de phablet de lancering niet zal halen.

Ming-Chi Kuo, een analist van KGI Securities, heeft in de afgelopen jaren vaak juist gehad als het over geruchten rondom Apple gaat. We nemen zijn beweringen daarom ook net wat serieuzer dan de gebruikelijke anonieme bronnen uit de productieketen. Kuo beweert dat Apple er nog altijd niet in slaagt om het productieproces van de grote iPhone 6 op de rails te krijgen. Ook de iPhone 6 met 4,7 inch-scherm levert Apple problemen op.

Deze productieproblemen zullen er volgens Kuo voor zorgen dat de 5,5 inch iPhone 6 een lancering in september niet zal halen. De problemen bij het kleinere model zijn van minder ernstige aard, waardoor dat toestel wel gewoon volgens planning in september uitgebracht kan worden.

Kuo meldt problemen met de responsiviteit van het scherm, dat aan de zijkanten minder goed op aanrakingen reageert. Apple zou de behuizing ook op een alternatieve manier vervaardigen, waardoor ongewenste kleurverschillen blijken te ontstaan. De grotere iPhone 6 zal mogelijk tot na oktober of zelfs volgend jaar op zich laten wachten. Als Apple het toestel dit jaar lanceert, is de kans groot dat de oplage zeer beperkt is.

Het lijkt erop dat Apple de iPhone 6 op 19 september in de winkels zal leggen.