Het heeft lang geduurd, maar vanaf heden kunnen Apple-gebruikers zich verzekeren van een betere beveiliging. De tweestapsbeveiliging is vanaf vandaag beschikbaar in 59 landen, waar het eerder in slechts 11 landen mogelijk was om de functie in te schakelen.

Met tweestapsbeveiliging kunnen gebruikers hun Apple ID-account extra beveiligen middels een sms-bericht of de Find my iPhone-applicatie op iOS-apparaten. Op die manier wordt bij het inloggen naast een wachtwoord om een verificatiecode gevraagd, om er zeker van te zijn dat het de juiste persoon betreft.

De functie is in te schakelen door naar de Wachtwoord en beveiliging-afdeling van de Apple ID-website te gaan, nadat je bent ingelogd. Na beveiligingsvragen ingevuld te hebben kan je daar vervolgens kiezen om de tweestapsbeveiliging in te stellen. De tweestapsbeveiliging werd begin 2013 beschikbaar gesteld in 11 landen, waaraan nu dus 43 landen worden toegevoegd. Zowel België als Nederland zitten hierbij.

Om je veiligheid beter te waarborgen, raden wij je aan deze functionaliteit te gebruiken. Zelfs als iemand je wachtwoord bemachtigt, zal diegene niet op je account kunnen inloggen.