1 min

Twitter heeft een succesvol tweede kwartaal achter de rug, het bedrijf wist de omzet ruimschoots te verdubbelen, maar ook het aantal actieve gebruikers nam toe met 16 miljoen tot 271 miljoen actieve gebruikers.

Twitter heeft gisteravond de resultaten over het tweede kwartaal gepresenteerd en wist vriend en vijand te verbazen. Er was een beeld ontstaan dat Twitter langzaam op zijn retour was en Twitter te maken had met een teruglopend aantal actieve gebruikers, maar ook financieel zou het bedrijf het moeilijk hebben.

Twitter heeft niet echt gereageerd op deze beeldvorming en nu is duidelijk waarom, het bedrijf heeft het beste kwartaal tot op heden gedraaid. Het wist de omzet met 124 procent te laten groeien in vergelijking tot hetzelfde kwartaal een jaar geleden en kwam uit op een omzet van 324 miljoen dollar. De meeste omzet kwam uit advertenties, 277 miljoen dollar om precies te zijn, daarvan werd 81 miljoen verdiend via mobiele apparaten. Het bedrijf verdiend nog steeds het meeste in de Verenigde Staten, aangezien "slechts" 102 miljoen dollar omzet kwam van buiten de VS.

Het aantal actieve gebruikers nam in juni toe met 24 procent in vergelijking tot juni 2013. Het totaal aantal actieve gebruikers in juni was 271 miljoen. In het tweede kwartaal keken alle Twitter-gebruikers in totaal 173 miljard keer naar hun timeline. De adverentieinkomsten per 1000 impressies (CPM) zijn met 100 procent gestegen tot 1,60 dollar.