1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Sony heeft bekendgemaakt dat het stopt met PlayStation Mobile voor Android. PlayStation Mobile zal wel blijven werken op Android 4.4.2 en oudere versies, maar in nieuwere versies wordt de werking niet gegarandeerd en vanaf de aankomende grote update, Android L, zal het zeker niet meer werken.

Met PlayStation Mobile is het mogelijk om een selectie van PSOne games te spelen op PlayStation Certified Android-toestellen. Sony heeft nu aangegeven dat het gaat stoppen met PlayStation Mobile voor Android. Waarschijnlijk was het succes niet groot genoeg om ermee door te gaan, daarnaast kiezen veel game-ontwikkelaars er nu zelf voor om games naar Android of iOS te brengen.

In de Android-versies 4.4.2 en ouder blijft PlayStation Mobile gewoon werken, in Android 4.4.3 en 4.4.4 is de aanwezig dat de gebruiker foutmeldingen krijgt of zaken niet goed mee werken, vanaf Android L, de Android-update die dit najaar uitkomt, werkt PlayStation Mobile vrijwel niet meer.

Sony brengt wel later dit jaar de PlayStation Vita TV uit, waarmee het mogelijk is om PlayStation Vita games op je televisie te spelen of PlayStation 4 games naar een andere televisie in huis te streamen en te spelen.