1 min

Sony lijkt de stekker te gaan trekken uit de PlayStation Vita. De handheld-console is in Nederland en België niet langer te verkrijgen. In sommige winkels zal nog een restvoorraad liggen, maar deze worden niet meer aangevuld. Daarmee is de Benelux een van de eerste regio’s waar Sony de verkoop staakt. In andere Europese landen wordt de Vita nog wel verkocht, maar de vraag is hoelang nog.

Vorig jaar waren er al tekenen dat de Vita zijn beste tijd gehad heeft. Een Sony-topman noemde het per ongeluk al een legacy-platform waar niet veel ondersteuning voor verwacht moet worden. Later werd deze uitspraak ingetrokken en was deze verkeerd geïnterpreteerd.

Sony Benelux weigert op dit moment in te gaan op de vragen rond de Vita, volgen hen is er op dit moment niets nieuws te meldden. De Nederlandse winkels stellen echter duidelijk dat het einde nabije is en er geen nieuwe voorraden meer komen.

De handheld-console heeft het uiteindelijk niet weten te winnen van de opkomst van de smartphones en tablets, daarop is het mobiele gamen wel aangeslagen. Sony gaat zich qua gaming nu richten op virtual reality en waarschijnlijk niet meer op handhelds.