Sony heeft bekendgemaakt dat er een nieuw dochterbedrijf wordt opgericht op 1 april van dit jaar. Dit nieuwe bedrijf gaat zich bezighouden met het ontwikkelen van mobiele PlayStation-games. Sony belooft dat het volledige PlayStation-games ook beschikbaar gaat maken op de mobiele platformen.

Het nieuwe op te richten bedrijf zal de naam ForwardWorks gaan dragen en komt onder de gametak van het Japanse bedrijf te hangen. De gametak krijgt vanaf 1 april de naam Sony Interactive Entertainment. Die divisie is verantwoordelijk voor zowel de hardware- als de software-ontwikkeling van PlayStation.

De games die door ForwardWorks worden ontwikkeld zullen volledig zijn en in eerste instantie alleen in Azië en Japan beschikbaar komen. Of de games ook naar andere continenten gaan komen in een later stadium is onduidelijk. Sony lijkt zich echt op de Aziatische markt te richten, wellicht dat bij groot succes de titels vanzelf wereldwijd beschikbaar gaan komen.

Een van de topmensen bij chipfabrikant ARM liet vorige maand weten dat smartphones en tablets volgend jaar krachtiger zullen zijn dat de huidige generatie consoles, waarmee hij doelde op de PlayStation 4 en de Xbox One. Het is dan ook niet onmogelijk om volwaardige PlayStation-games op een mobiel platform te draaien.