1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Zoekgigant Google kan zich mogelijk gaan opmaken voor een nieuwe rechtszaak. Beroemdheden die het slachtoffer zijn geworden van de recente massale publicatie van naaktfoto’s dreigen een collectieve rechtszaak tegen de zoekgigant aan te spannen, waarin een vergoeding van 100 miljoen dollar wordt geëist.

Niet Apple maar Google wordt binnenkort mogelijk voor de rechter gesleept vanwege The Fappening. De beroemdheden dreigen Google aan te klagen, omdat het bedrijf "schaamteloos onethisch gedrag" tentoon heeft gespreid.

Google heeft zich volgend advocaat Marty Singer niet voldoende ingezet voor het onvindbaar maken van de confronterende foto’s. Sterker nog: Google verdient veel geld aan mensen die de naaktfoto’s proberen te vinden via de zoekmachine. Het is niet duidelijk welke beroemdheden zich achter de rechtszaak scharen.

De aanklacht tegen Google zou opmerkelijk zijn, omdat de foto’s voor een groot deel afkomstig zijn uit Apple’s cloudomgeving iCloud. De hackers hebben dankzij phishing, slechte wachtwoorden, politiesoftware en een gat in de beveiliging het account van de sterren kunnen betreden. Vervolgens zijn iCloud-backups gedownload en daaruit zijn de pikante plaatjes onttrokken.