2min

Opnieuw duiken er berichten op bij grote Amerikaanse media dat Google bijna klaar is met zijn nieuwe YouTube-muziekdienst. Er gaan al tijden geruchten over de komst van de muziekdienst maar tot een daadwerkelijke lancering is het nog niet gekomen, dat duurt echter niet lang meer als we de media mogen geloven.

Google werkt al enige tijd aan een eigen muziekdienst die het wil lanceren onder het YouTube-label, maar het zou de nodige problemen hebben gehad om alle muzieklabels aan boord te krijgen. Vooral de kleinere muzieklabels zouden niet staan te springen, reden is het contract dat Google ze zou hebben aangeboden, dat is vooral in het voordeel van de grote platenmaatschappijen. Verschillende grote artiesten maken echter gebruik van een klein label en die artiesten wil Google dan weer niet missen.

Hoever Google precies is met alle contractonderhandelingen en het ontwikkelen van de muziekdienst is onduidelijk. Volgens de Amerikaanse media wil Google echter binnen enkele weken gaan starten met de muziekdienst. Google heeft zelf nog met geen woord gerept over de dienst en de beschikbaarheid ervan. Zo is het onduidelijk of de muziekdienst van YouTube meteen in een groot aantal landen beschikbaar komt of eerst alleen in de Verenigde Staten en misschien een select aantal andere landen.

Google nam in juli het bedrijf Songza over dat in staat is om goede analyses te maken van muziek. Zo is het bedrijf erg goed in het samenstellen van playlists, maar ook in het aanraden van muziek op basis van de dag, de tijd, je persoonlijke voorkeuren en je recente activiteiten. Google zou deze technologie in zowel de muziekdienst van YouTube als in Google Play Music willen stoppen.