1 min Devices

‘Google lanceert muziekstreamingdienst YouTube binnen enkele weken’

De muziekstreamingdienst van YouTube wordt vermoedelijk binnen enkele weken uitgebracht. Google zou te langen leste erin zijn geslaagd om een contract te sluiten met een grote vertegenwoordiger van onafhankelijke artiesten.

Het heeft Google veel tijd en moeite gekost om een deal te sluiten met Merlin, een vertegenwoordiger van zo’n 20.000 onafhankelijke artiesten. Enige tijd terug kwam Google in een kwaad daglicht te staan omdat het onbehoorlijke methoden zou gebruiken om af te dwingen dat Merlin een contract zou tekenen. Google dreigde bijvoorbeeld muziekvideo’s van de aangesloten artiesten ontoegankelijk te maken.

De huidige aanbieding zou volgens ingewijde bronnen een stuk beter zijn dan wat Google eerder in gedachten had. Met deze deal op zak lijkt de lancering van de muziekstreamingdienst van YouTube aanstaande te zijn, want een deal met Universal, Warner en Sony, de drie grote platenlabels, is al langer geleden gesloten.

De streamingdienst zal gebruikers naar verluidt bedienen van reclamevrije muziekvideo’s. Gebruikers dienen wel een betaald abonnement af te sluiten om de reclame te verwijderen. Ook zou muziek opgeslagen kunnen worden voor offline gebruik.

Bron:Financial Times