1 min

YouTube zal mogelijk worden uitgebreid met een muziekdienst met een abonnementsvorm, maar volgens geruchten zal deze dienst niet eerder dan in 2014 uitgerold worden door de zoekgigant. Eerder werd geroddeld dat we de dienst medio 2013 zou verschijnen, wat vervolgens al werd uitgesteld tot het einde van dit jaar.

De dienst is volgens AllThingsD minimaal tot het eerste kwartaal van 2014 uitgesteld. De website baseert zich hierbij op bronnen die bekend zijn met de plannen van Google. De zoekgigant heeft zelf overigens nog geen woord losgelaten over een abonnementsdienst voor YouTube, officieel bestaat deze dus überhaupt niet.

YouTube zou met de verwachte abonnementsdienst een tegenhanger van Spotify moeten worden, maar dan met muziekvideo’s. De dienst wordt naar verluidt aangeboden in een gratis en betaalde versie. In het laatste geval hebben gebruikers ongelimiteerde toegang tot muziek die ook offline opgeslagen kan worden en zonder reclameonderbrekingen.

Onlangs werden verwijzingen gevonden in de YouTube-app voor Android, waaruit bleek dat Google de dienst aan het voorbereiden is voor lancering. Het is nog onduidelijk hoe Google’s muziekdienst Google Play Music All Access en het YouTube-abonnement zich tot elkaar zullen verhouden. Mogelijk worden de diensten samengevoegd.