‘Facebook werkt aan variant op geheimen-app Secret’

Volgens The New York Times (NYT) werkt sociaal netwerk Facebook aan een nieuwe applicatie waarbij gebruikers hun geheimen anoniem kunnen delen met anderen. Dit idee doet erg denken aan het sociale netwerk Secret.

Bij Facebook staat identiteit doorgaans centraal, gebruikers moeten bijvoorbeeld hun echte naam invoeren om toegelaten te worden. Volgens NYT werkt Facebook nu echter aan iets heel anders, waarbij anonimiteit juist hoog in het vaandel staat. De ontwikkeling wordt overzien door Josh Miller, wie bij sommigen ook bekend zal staan als de mede-oprichter van het bedrijf achter Branch en Potluck.

Het idee achter Facebook’s nieuwe applicatie is dat gebruikers zich bij het bespreken van bepaalde gespreksonderwerpen prettiger voelen wanneer ze anoniem blijven. Het is onduidelijk welke naam de nieuwe applicatie zal dragen en of het werkelijk een concurrent voor Secret moet worden. Ook valt nog te bezien of Facebook echt vertrouwd wordt met anonimiteit. Het sociale netwerk heeft geen vlekkeloos imago als het aankomt op privacy van gebruikers.

Facebook is de laatste jaren aan het experimenteren met nieuwe applicaties, waarmee het bedrijf buiten de bekende paden treedt. De ene poging levert meer succes op dan de andere. Zo is de losstaande Facebook Messenger-app een succes, maar van Facebook Home en Facebook Paper horen we niet veel meer.

Bron:The New York Times