Google is begonnen met de uitrol van een nieuwe Gmail-app voor Android-gebruikers. De nieuwe applicatie is voorzien van Google’s Material Design en biedt ondersteuning voor het Exchange-protocol.

Gmail 5.0 voor Android is dit weekend uitgebracht. Na het installeren van de app is hetgeen als eerste opvalt zonder twijfel het nieuwe uiterlijk. Google hanteert Material Design, een richtlijn voor het ontwerp van alle eigen apps, waarmee een consistentere ervaring geleverd moet worden. Langzaamaan worden alle Google-apps voorzien van een uiterlijk dat hierop aansluit.

Met de nieuwe update voor Gmail lijkt ook duidelijk te worden dat Google van plan is om de standaard Mail-app van Android te vervangen door de Gmail-app. Gmail 5.0 biedt namelijk zoals verwacht ondersteuning voor het Exchange-protocol, waar veel bedrijven gebruik van maken.

Gmail 5.0 is op dit moment nog niet te vinden in Google Play, dat lijkt echter een kwestie van tijd. Wel is voor de mensen die niet kunnen wachten een .apk-bestand te verkrijgen via Android Police.