1 min

Google heeft besloten om in zijn Gmail-app ondersteuning te gaan bieden voor zijn grote concurrent, de Gmail-app kan binnenkort ook verbinding maken met Exchange-servers van Microsoft. Gebruikers kunnen dan hun e-mail op een Exchange-server ophalen via de Gmail-app en uiteraard ook e-mails versturen.

Gmail bood al langer ondersteuning voor e-maildiensten van derden, waaronder Hotmail, Outlook en Yahoo, maar ondersteuning voor de zakelijke Exchange-servers bleef altijd achterwege. Google is nu toch overstag gegaan en gaat ondersteuning toegevoegen voor de Exchange-servers, waarschijnlijk omdat hier vraag naar was vanuit de zakelijke klanten van Google.

Google biedt zelf ook een alternatief zakelijk platform voor de Exchange-servers, maar veel zakelijke klanten werken nu eenmaal graag met Exchange en zijn moeilijk over te halen wat anders te gebruiken. Google kiest dan ook voor de beste oplossing, gewoon toegeven en het systeem volledig ondersteunen in de Google-apps.

De update wordt in deze dagen uitgerold naar de Android-app van Gmail en gebruikers kunnen dan hun zakelijke e-mail ook ophalen met de Gmail-app. Voor iOS-gebruikers veranderd er niets, op dat platform kan je alleen Gmail-accounts toevoegen aan de Gmail-app. Dat heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat iOS een zeer gesloten besturingssysteem is en ook Google daar niet omheen kan werken.