1 min

De Gmail 5.0-applicatie voor Android biedt niet alleen ondersteuning voor Google’s eigen maildienst, maar ook die van onder andere Microsoft en Yahoo. Google lijkt de applicatie te willen positioneren als allemansvriend.

Vooralsnog was het enkel mogelijk om met een Google-account in te loggen in de Gmail-app voor Android. Met Gmail 5.0 komt daar verandering in, omdat er ondersteuning voor onder andere Outlook- en Yahoo-accounts is toegevoegd, zo ontdekte Android Police. Gebruikers kunnen ook bij meerdere accounts inloggen. Het wisselen tussen accounts gebeurt door bovenin het scherm te vegen.

Gmail 5.0 brengt verder ook een nieuw uiterlijk met zich mee. Google’s Material Design-filosofie wordt hierdoor ook doorgevoerd in deze applicatie. Google wil met Material Design zorgen dat de gebruikservaring op termijn eenduidiger wordt.

In onderstaande video is Gmail 5.0 voor Android te zien. De app is vooralsnog niet beschikbaar, waarschijnlijk bewaart Google deze voor de lancering van Android 5.0 Lollipop.