Google heeft de Gmail-app voor iOS volledig op de schop genomen. In de nieuwe versie heeft de app een nieuw ontwerp en de nodige nieuwe features gekregen. De app is volgens Google ook een stuk sneller geworden en kan zich nu meten met zijn Android-tegenhanger.

Het mag geen verrassing zijn dat de Gmail-app voor Android beter was dan de iOS-versie. Toch is iOS, ook voor Google, een zeer belangrijk platform en vandaar dat het van tijd tot tijd ook zijn iOS-apps flink op de schop neemt en probeert er het beste uit te halen.

De nieuwe app is niet alleen sneller, ook zijn de animaties enorm verbeterd en is het ontwerp weer wat frisser geworden. Als we kijken naar de nieuwe features zien we onder meer “Undo Send”, hiermee kan je direct na het verzenden van de e-mail, deze nog intrekken om wijzigingen door te voeren, hoelang dit precies werkt is niet duidelijk, maar ongetwijfeld niet meer dan een minuut of een paar minuten.

De mailserver van ontvanger moet dit proces namelijk ook ondersteunen en de e-mail moet nog niet zijn aangeleverd en gelezen, iets wat in theorie binnen een paar seconde mogelijk is. Gmail ondersteunt deze feature uiteraard ook op serverniveau, waardoor de feature daarmee ook meteen een groot bereik heeft.

Een van de lang verwachte of meest verzochte features is de mogelijkheid om meerdere Gmail-boxen toe te voegen en deze gezamenlijk te bekijken in een grote mailbox, net zoals Outlook dat doet. Die feature heeft het nog niet gered in de nieuwe Gmail-app.

Google Calendar

Google heeft naast de Gmail-app ook de Calender-app een facelift gegeven. Deze ondersteunt nu ook landschapmode, waardoor je de agenda uitgebreider kan bekijken en bijvoorbeeld sneller de afspraken van de komende weken en maanden kan zien.