1 min

Samsung zou mogelijk werken aan een nieuwe mobiele videodienst, de Zuid-Koreaanse fabrikant zou bereidt zijn om tientallen miljoenen dollars te investeren in de nieuwe dienst. Het zou een videodienst moeten worden met allemaal korte video’s die uiteindelijk de mobiele omzet moeten laten stijgen, net zoals de mobiele games dat hebben gedaan.

De nieuwe videodienst zou intern de codenaam Volt hebben gekregen, maar krijgt uiteindelijk straks een andere naam. Samsung zou John Pleasants hebben ingehuurd om het project van de grond te krijgen. Pleasants was hiervoor werkzaam bij Disney en was daar betrokken bij mobiele diensten en games.

Het idee is dat gebruikers uiteindelijk een paar dollar of euro per maand gaan betalen voor de dienst en op die manier onbeperkt video’s kunnen kijken. Samsung wil inzetten op extra contentdiensten om de omzet te laten stijgen. Waarschijnlijk behoren muziekvideo’s ook tot de content die Samsung wil inzetten op zijn nieuwe video-platform, waarmee het dan direct gaat concurreren met Google. Dat bedrijf lanceerde eerder deze week YouTube Music Key, een muziekdienst waarbij je onbeperkt muziekvideo’s kan kijken zonder reclame. Deze nieuwe muziekdienst is overigens nog niet in de Benelux verkrijgbaar.