1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Huawei maakt smartphones, maar maakt ook apparatuur om telecomnetwerken op te zetten. Nu de uitrol van 4G-netwerken in veel landen goed vordert, kijken dit soort bedrijven natuurlijk alweer vooruit naar de volgende stap. Huawei is van plan om tijdens het WK in 2018 een 5G-netwerk te testen.

Gezamenlijk met MegaFon, een Russische telecomprovider, is Huawei van plan om uiterlijk in 2018 een 5G-netwerk op te zetten. In dat jaar vindt het wereldkampioenschap voetbal plaats in Rusland. De plannen van Huawei en MegaFon staan momenteel nog in de kinderschoenen, de twee partijen komen geregeld samen om de voortgang van de 5G-standaard door te spreken.

Uiterlijk in juni 2017 zal een testgebied gereed worden gemaakt, waar een 5G-netwerk kan worden uitgeprobeerd. Tijdens het WK in 2018 zal dat netwerk voor gasten toegankelijk zijn. "Met de hulp van MegaFon gaan we een futuristisch 5G-netwerk aanleggen voor Russische burgers en voetbalfans. Dat doen we twee jaar voor de verwachte algemene uitrol," zegt Huawei’s topman Ryan Ding.

Het is natuurlijk nog afwachten of het 5G-netwerk ook echt van toegevoegde waarde is: toestellen met ondersteuning zullen tegen die tijd waarschijnlijk nog niet breed beschikbaar zijn.