WhatsApp heeft opnieuw een aanpassing doorgevoerd, het is nu ook mogelijk om in een groepsgesprek te zien wie er aan het typen is. Bij 1-op-1 sessies is het al heel lang mogelijk om te zien of je gesprekspartner aan het typen is, nu is dat doorgetrokken naar groepsgesprekken.

Twee weken geleden introduceerde WhatsApp de blauwe vinkjes, waarmee je kan zien of je verzonden bericht door de ontvanger is gelezen. Daar kwam vervolgens een hele hoop ophef over, want niet iedereen is blij met de nieuwe functie. Binnenkort zal het mogelijk zijn om de blauwe vinkjes uit te schakelen.

Vandaag is er echter opnieuw een functie toegevoegd aan WhatsApp, je kan nu in groepsgesprekken ook zien of een van de leden aan het typen is. Als er meerdere leden aan het typen zijn wordt dat niet getoond, daarvoor is geen ruimte. Het is in elk geval wel prettig dat je kan zien of er iemand gaat reageren wanneer je een bericht plaatst in een groepsgesprek. Ook heeft WhatsApp besloten om het limiet van een groepsgesprek te verhogen, voorheen konden er maximaal 50 personen deelnemen aan een groepsgesprek, dat limiet is nu 100. Of je moet 100 mensen nog een goed groepsgesprek kan voeren is natuurlijk nog maar de vraag, het lijkt ons een hele uitdaging.