WhatsApp kan dadelijk ook berichten aan meerdere personen sturen

WhatsApp heeft een hele reeks nieuwe functionaliteiten gepland staan, daarvan is de mogelijkheid om een bericht naar meerdere mensen tegelijk te sturen er één. Het lijkt erop dat die functie als eerste naar ’s werelds meest gebruikte berichtenapp komt. Android Police ontdekte de mogelijkheid in de meest recente betaversie.

Het gaat om betaversie 2.16.230, waarin mensen tegelijk een individueel bericht aan meerdere mensen kunnen sturen of dat direct met meerdere mensen kunnen delen. Het is een functie waar veel vraag naar is. Nu is het alleen mogelijk om via een groepsgesprek meerdere mensen tegelijk te bereiken of steeds hetzelfde bericht te kopiëren en plakken naar andere ontvangers. Met deze nieuwe functie wordt dat een stuk eenvoudiger.

De functie werkt als volgt. Als iemand een bericht heeft verzonden binnen een app en dat vervolgens wil doorsturen, staat daar nu ook de optie om het te delen met meerdere mensen. WhatsApp toont daarbij de drie chats die het meest gebruikt zijn.

Het tegelijk aan meerdere mensen versturen van een bericht is bepaald niet de enige nieuwe functie die WhatsApp wil uitrollen. Zo werkt men aan de mogelijkheid om foto’s te bewerken, probeert men de populaire gifjes (geanimeerde afbeeldingen) te ondersteunen en zou videobellen in de toekomst mogelijk moeten worden.

Wanneer de nieuwe functies naar WhatsApp komen is onduidelijk.

Bron:Android Police