1 min

Het is je vast wel eens overkomen: je drukt op verzenden, maar bedenkt je een paar seconden later dat je iets anders had willen omschrijven, iets vergeten bent te vermelden of een bijlage niet hebt toegevoegd. Niks meer aan te doen, het hoogst haalbare is een lullig mailtje nasturen waarin je de zaken recht trekt. Google’s Inbox-app biedt binnenkort een oplossing: het terughalen van mail.

Google Inbox werd vorige maand geïntroduceerd als een alternatief voor Gmail. De dienst krijgt volgens zijn makers binnenkort een nieuwe functie waarmee mails ongedaan kunnen worden gemaakt. Dat blijkt uit een Ask me Anything-sessie op Reddit met het ontwikkelteam.

Na het verzenden wordt het mogelijk om een e-mail terug te roepen. Hoe dat precies in zijn werk zal treden is nog onduidelijk, ook is het nog afwachten of de service enkel met Google’s eigen diensten werkt, of ook functioneert wanneer je een mail naar een gebruiker met een andere maildienst verstuurt.

Gmail heeft een dergelijke functie overigens al jarenlang, maar deze moet de gebruiker handmatig inschakelen via Google Labs.

Het gebruik van Google Inbox is op dit moment alleen mogelijk middels een uitnodiging.