2min

Tags in dit artikel

, , , , , , , ,

Het team achter Gmail bij Google werkt aan een nieuwe dienst genaamd Inbox. Inbox moet de manier hoe mensen e-mail gebruiken gaan verbeteren en veranderen. Het idee is dat je sneller en beter je e-mail kan beheren, vaak raken berichten tegenwoordig begraven met Inbox worden de juiste berichten uitgelicht en kan je belangrijke e-mails makkelijker bewaren.

Gisteren schreven we al dat Google werkt aan een alternatief voor Gmail, nu heeft Google het officieel bevestigd. Het is echter niet zozeer een alternatief maar meer een nieuwe manier om met e-mail om te gaan. Het team achter Gmail werkt aan een nieuwe maildienst, een nieuwe applicatie die verder gaat dan Gmail op dit moment doet. In de afgelopen 30 jaar is het gebruik van e-mail geëxplodeerd en veel mensen hebben moeite om al hun e-mails te lezen zonder dat er een aan hun aandacht ontsnapt. Zeker door de komst van de smartphones is het gebruik van e-mail nog verder gestegen.

Google wil daar met Inbox op inspelen door de manier waarop we e-mail gebruiken en beleven te verbeteren. Het noemt Inbox een evolutie op e-mail.

Met de nieuwe Inbox-dienst zullen e-mails die in dezelfde categorie vallen worden gebundeld, bijvoorbeeld alle facturen die zijn binnengekomen worden samen gebundeld. Ook kan je e-mails selecteren en vervolgens markeren als een bundel zodat Inbox leert welke e-mails het in de toekomst automatisch moet samenvoegen in een bundel.

Daarnaast worden belangrijke e-mails automatisch uitgelicht, bijvoorbeeld vliegtickets, hotelboekingen of foto’s en documenten die je vrienden of relaties je toesturen. Ook moet Inbox automatisch informatie van het web gaan halen dat niet in de e-mail staat, bijvoorbeeld of je vlucht ook op tijd vertrekt of wanneer een pakketje wordt afgeleverd. Een nieuwe slimme manier van e-mailen.

Behalve e-mails moet Inbox ook voorzien in Herinneringen, zodat je op het juiste moment wordt herinnert dat je nog een boodschap moet doen of iemand moet bellen. Je kan Herinneringen ook "snoozen" voor een bepaalde periode, waardoor je later opnieuw wordt herinnert.

De nieuwe Inbox-dienst van Google heeft wel veel weg van Mailbox, de app die door Dropbox is overgenomen en doorontwikkeld. Inbox is op dit moment echter nog niet beschikbaar, het bedrijf verwacht binnenkort de eerste testgebruikers welkom te gaan heten.