2min

De applicatie Dashlane heeft een nieuwe functie gekregen, waarmee je in één klap alle wachtwoorden van je accounts kan wijzigen. Dat is een geweldige optie voor wanneer de volgende grote dienst waar je bij bent aangesloten gehackt is. De functie wordt momenteel ondersteund voor 75 grote diensten zoals Amazon, Apple, Facebook, Google, LinkedIn en Twitter.

Mensen zien steeds vaker in dat het gebruik van één wachtwoord voor verschillende diensten grote gevaren met zich mee kan brengen, om te voorkomen dat je tientallen verschillende wachtwoorden moet onthouden zijn wachtwoordbeheerders zoals Dashlane bedacht.

Het gebruik van Dashlane is mogelijk op verscheidene platformen zoals Android, iOS, Mac OS X en Windows en kan gebruikt worden om al je wachtwoorden te verzamelen. Een intrigerende nieuwe functionaliteit is de optie om in één klap al je wachtwoorden te wijzigen.

Deze functie wordt ondersteund voor verscheidene grote websites, ook is het mogelijk om met één druk op de knop het wachtwoord van slechts één specifieke site aan te passen. Indien je tweestapsverificatie voor een bepaalde site hebt ingesteld is het nodig om in een venster een code in te voeren ter verificatie.

Password Changer, zoals de functie heet, is mogelijk dankzij de overname van het bedrijf PassOmatic dat de kern van de functionaliteit heeft bedacht en ontwikkeld. Vooralsnog werkt de functie alleen in Mac OS X en Windows, maar er wordt gewerkt aan ondersteuning voor mobiele platformen. In de toekomst wil Dashlane de Password Changer uitbreiden met een optie om het wachtwoord van bepaalde diensten op regelmatige basis aan te passen.

Het gebruik van Dashlane is gratis op één apparaat, wil je de dienst op meerdere apparaten gebruiken dan betaal je 40 dollar per jaar. Downloaden kan vanaf de website van Dashlane.