2min

Google heeft de Chrome-browser voor iOS-apparaten een update gegeven. Met versie 40.0.2214.61 wordt onder andere de ontwerptaal Material Design doorgevoerd en ondersteuning voor Apple’s Handoff-protocol toegevoegd.

De update naar versie 40.0.2214.61 van Google Chrome is een relatief grote voor gebruikers, omdat er een nieuw ontwerp wordt toegevoegd. Google’s doel is om het Material Design in alle eigen applicaties door te voeren. Met Material Design wordt de interface platter en is het de bedoeling dat de interface bij aanraking juist levendig wordt.

Een andere visuele vooruitgang is dat Google Chrome nu ook ondersteuning biedt voor de schermformaten van de iPhone 6 (review) en iPhone 6 Plus (review), toestellen die Apple in september introduceerde.

Destijds werd ook iOS 8 (review) officieel aangekondigd, met dat besturingssysteem komt een intensievere samenwerking met Mac OS X tot stand. Vanaf versie 10.10 Yosemite (review) van OS X wordt de Handoff-functie ondersteund, waarmee je een taak van het ene apparaat over kunt nemen met het andere apparaat. Chrome ondersteunt deze functie nu ook, waardoor je een tabblad makkelijk kunt overhevelen naar je Mac, of andersom.

Opmerkelijk is dat Google Chrome nog altijd niet de Nitro JavaKit-engine van Apple ondersteunt. Deze engine is sinds de introductie van iOS 8 door derde partijen te gebruiken, maar Google opteert daar niet voor. Nitro JavaKit is één van de redenen waarom Safari voor iOS doorgaans een stuk sneller is dan alternatieve browsers.

Google Chrome voor iOS is gratis te downloaden vanuit de App Store.