1 min

Twitter biedt nu de mogelijkheid om Tweets te vertalen, hiervoor gebruikt het bedrijf de vertaaldiensten van Bing, de zoekmachine van Microsoft. De functie was al enige tijd beschikbaar in Tweetdeck maar is nu ook in de website van Twitter gestopt.

Twitter biedt op dit moment al de mogelijkheid om Tweets te vertalen naar het Engels vanuit allerlei verschillende talen. Op dit moment is het nog niet mogelijk om Tweets te vertalen naar het Nederlands, maar dat zal binnenkort waarschijnlijk wel beschikbaar gaan komen. Dit is af te leiden uit het feit dat de mogelijkheid wel al in het instellingenmenu zit verwerkt, maar het inschakelen technisch gezien nog niet goed werkt. Na het activeren wordt de functie direct weer gedeactiveerd.

Gebruikers die hun Twitter-account in het Engels hebben ingesteld kunnen al wel Tweets vertalen. Bij een Tweet op de website verschijnt dan rechtsboven een wereldbol, als daar met de muis over wordt bewogen verschijnt er de tekst "Translate Tweet". Als daar op wordt geklikt wordt onder de Tweet de vertaling weergegeven. Het is een hele handige functie op het moment dat er iets in de wereld gebeurd waar in veel talen over wordt bericht en je deze taal niet machtig bent. Bijvoorbeeld de aanslag op Charlie Hebdo, veel Nederlandse hebben toch wat moeite met de Franse taal, daar kan een dergelijke functie een goede oplossing zijn.