1 min

Facebook heeft ervoor gekozen een nieuwe app te ontwikkelen genaamd Facebook Lite, hiermee kan gebruik worden gemaakt van het sociale netwerk maar wordt er extreem veel rekening gehouden met de beperkte hardware van het toestel en het feit dat de verbinding erg slecht kan zijn. Deze app is dan ook vooral gericht op landen die minder ver ontwikkeld zijn.

Facebook wil zijn sociale netwerk voor iedereen bereikbaar maken, maar dat betekent dat het ook zal moeten inspelen om minder ideale situaties, zoals gebruikers met extreem verouderde en trage smartphones of mobiele netwerken die qua snelheid veel te wensen over laten. Daarvoor heeft het bedrijf nu Facebook Lite ontwikkeld, deze app is nog geen 1 MB groot en is geoptimaliseerd voor dit soort smartphones en netwerken.

Zo houdt de app enorm veel rekening met hoeveel data er wordt verbruikt, hierdoor kan de app zelfs functioneren op een trage 2G-verbinding. In Nederland zal Facebook Lite niet beschikbaar komen, zowel onze smartphones als onze netwerken zijn prima geschikt voor de normale Facebook-app.

Facebook Lite is op dit moment beschikbaar in een handje vol landen; Bangladesh, Nepal, Nigeria, Sri Lanka, Sudan, Vietnam, Zimbabwe en Zuid-Afrika.

Facebook heeft op dit moment al 1,35 miljard gebruikers wereldwijd en het hoopt nog verder te groeien maar dan moet het actiever inzetten op minder ontwikkelde landen in Afrika en Azië, daar zal Facebook Lite zeker in bijdragen.