1 min

Twitter is begonnen met het uitrollen van een update voor de Android- en iOS-app. Met de nieuwe versie van de apps is het mogelijk om video’s op te nemen van maximaal 30 seconde en deze op Twitter te plaatsen. Daarnaast wordt het mogelijk om naast privé berichten (direct messages), ook privé groepsgesprekken te voeren met groepen tot 20 personen.

Het toevoegen van deze twee nieuwe functies moet vooral tot gevolg hebben dat de tijd die gebruikers doorbrengen op Twitter wordt verlengt. Twitter heeft steeds meer last van de concurrentie van Facebook, mensen brengen veel meer tijd door op Facebook dan op Twitter. Ook worden er op Facebook al veel meer video’s geplaatst.

Met de mogelijkheid om groepsgesprekken te voeren hoopt Twitter de gebruikers vast te houden die nu opzoek gaan naar alternatieve communicatiemethode zoals Facebook Messenger en WhatsApp. Of dat ook gaat lukken is nog maar de vraag, er zijn tegenwoordig zoveel berichtendiensten.

De videospeler en camera die in de Twitter-app is gebouwd lijkt enorm veel op die van Vine. Gebruikers die dus al actief zijn op Vine zullen er makkelijk mee kunnen werken. Het grote verschil is alleen dat bij Vine de video’s zijn gelimiteerd tot 7 maar tot 30 seconde.

Het aantal video’s op Twitter zal nu ongetwijfeld gaan toenemen. Wel heeft het bedrijf ervoor gekozen om de video’s niet automatisch af te spelen. De gebruiker moet altijd eerst op afspelen drukken.