Twitter-overname Vine openbaart zich ook in iOS

Na de overname van de nooit gelanceerde videosharing dienst Vine door Twitter, kon niemand met zekerheid zeggen wat de microblogdienst van plan was. Inmiddels weten we dat Vine een geïntegreerde korte video biedt, in een tweet.

Al in oktober vorig jaar kocht Twitter de nooit gelanceerde videosharing-dienst genaamd Vine. Vine werd in juni 2012 gevormd en was van oorsprong een driekoppig bedrijf dat zich vestigde in New York. De homepage van Vine toonde enige tijd de tekst "De beste manier om video op te nemen en te delen op je iPhone, gespecialiseerd in korte video’s. Een paar seconde per clip."

Inmiddels heeft Twitter zijn bedoelingen met Vine bekend gemaakt, een paar dagen geleden bracht CEO Dick Costolo de nieuwe functionaliteiten van Vine aan het licht door een demonstratie. Costolo plaatste een tweet waarin een Vine video toegevoegd was. Dit is vergelijkbaar met de mogelijkheden die Twitter Cards met zich meebrengt in de vorm van het toevoegen van een inhoudsopgave van een artikel of een foto. Vine zal een video van maximaal zes seconden kunnen toevoegen in een tweet. Deze video wordt zichtbaar wanneer men op ‘Media Weergeven’ drukt.

Twitter-overname Vine openbaart zich ook in iOS
Een dag later werd de officiële Vine-applicatie gelanceerd voor iOS. Met deze applicatie kan na ingelogd te zijn een video geschoten worden van zes 6 seconden. Opvallend hierbij is dat de video niet aan één stuk door hoeft worden opgenomen. Alleen wanneer het scherm wordt aangeraakt wordt opgenomen. Zo kan je dus een video met verschillende korte fragmenten opnemen. Deze video wordt vervolgens in een tweet naar verstuurd.

Tweetbot lijkt druk in de weer te zijn om de weergave van de nieuwe Vine-video’s te ondersteunen. Ontwikkelaars van Tweetbot plaatsten een berichtje op Twitter met een werkende implementatie, met de vermelding dat het uiteindelijk niet moeilijk bleek te zijn om dit te realiseren.

Twitter-overname Vine openbaart zich ook in iOS
De Vine-applicatie voor iOS is tot op heden de enige applicatie waarmee de Vine-video’s geschoten en gedeeld kunnen worden. Vine is te downloaden via de App Store.

Bron:Engadget