2min

Mogelijk komt er binnenkort toch een webversie van WhatsApp beschikbaar voor iOS. De webversie van WhatsApp zou momenteel worden getest maar gaat wel anders werken dan de versie voor Android en Windows Phone. Dat meldt Ilhan Pektas een tester voor WhatsApp die wel vaker betrouwbare informatie heeft gedeeld over de berichtendienst.

WhatsApp via het web kwam twee weken geleden beschikbaar voor Android- en Windows Phone-toestellen. Door naar web.whatsapp.com te surfen kan gebruik worden gemaakt van de webversie. In beeld verschijnt ene QR-code die je met de laatste versie van WhatsApp kan inscannen en daarmee koppel je je smartphone met je laptop. Op die manier kan je WhatsApp ook gebruiken in je browser.

Deze methode werkt echter alleen met Android en Windows Phone. Binnen iOS werkt deze methode niet vanwege platform limitaties door zijn opgelegd door Apple. Veel iOS-gebruikers klaagden bij WhatsApp over de webversie en het ontbreken van iOS-ondersteuning. Daar lijkt nu een oplossing voor te zijn gevonden, maar of deze oplossing iedereen zal aanspreken dat is nog even de vraag. Straks moet de gebruiker op web.whatsapp.com gaan inloggen met zijn Facebook-account, vervolgens wordt zijn of haar mobiele nummer geverifieerd en dan komt WhatsApp-web beschikbaar.

Volgens de algemene voorwaarden van Facebook en WhatsApp beschikken de diensten al over de mogelijkheid om gegevens uit te wisselen, maar nu wordt het straks ook praktisch toegepast binnen WhatsApp om je identiteit te controleren. Daar zullen ongetwijfeld mensen minder blij van worden, maar WhatsApp is inmiddels al geruime tijd een dochteronderneming van Facebook, dus die informatie hadden ze toch al.

Of het straks ook mogelijk wordt om via Android en Windows Phone de webversie te gebruiken via Facebook in plaats van de QR-code is nog onduidelijk, maar de Facebook-methode lijkt ons een stuk gebruiksvriendelijker.