1 min

WhatsApp heeft zijn webversie nu ook beschikbaar gemaakt voor iPhone-gebruikers. Tot op heden kon de webversie alleen gebruikt worden door Android en Windows Phone-gebruikers. Met WhatsApp-web kunnen gebruikers berichten sturen vanuit hun browser op de computer in plaats van via de smartphone.

Om WhatsApp-berichten via je browser te kunnen versturen moet je je app koppelen aan de webapplicatie. Het versturen van berichten gebeurd uiteindelijk namelijk gewoon via je smartphone. Om te beginnen moet je beschikken over de laatste versie van de WhatsApp-applicatie, daar kan je onder Instellingen WhatsApp-web inschakelen.

Vervolgens kan je op web.whatsapp.com een QR-code scannen om een koppeling te leggen tussen je browser en je iPhone. Verder is het belangrijk dat je iPhone verbonden blijft met het internet om berichten te kunnen ontvangen en versturen in je browser.

In tegenstelling tot andere berichtendiensten slaat WhatsApp geen berichten op zijn servers op. Zodra WhatsApp een bericht heeft afgeleverd wordt het bericht verwijderd van de servers. Hierdoor kan WhatsApp geen archief tonen van berichten in de browser zonder connectie met je smartphone.