1 min

WhatsApp heeft zojuist een webversie beschikbaar gemaakt voor de populaire berichtendienst. Je kan nu reageren op WhatsApp-berichten vanuit je browser op je computer, je hoeft niet steeds je telefoon erbij te pakken. Zeer handig als je bijvoorbeeld de hele dag op kantoor zit. De webversie van WhatsApp is alleen beschikbaar voor mensen met een Android- of Windows Phone-toestel.

Via de website https://web.whatsapp.com kan je gebruik maken van de webversie van WhatsApp. Er zijn een paar eisen waar je aan moet voldoen wil de webversie ook werken. Om te beginnen moet je gebruik maken van de Chrome-browser op je computer. Daarnaast moet je op je smartphone de laatste versie van WhatsApp hebben geïnstalleerd. Vervolgens kan je in de WhatsApp-app de webversie aanroepen en dien je de QR-code te scannen op de webpagina van web.whatsapp.com. Zodra dat is gebeurd zal er automatisch een koppeling worden gelegd tussen je browser en je smartphone en kan je op WhatsApp-berichten reageren vanuit je browser.

Op dit moment ondersteunt WhatsApp alleen Android- en Windows Phone-toestellen. Dat betekent dat alle bezitters van een iPhone pech hebben, zij kunnen de webversie niet gebruiken. De CEO van WhatsApp heeft op Facebook laten weten dat het op dit moment onmogelijk is om de webversie van WhatsApp beschikbaar te maken in iOS, reden hiervoor zijn de beperkingen die Apple legt op het mobiele besturingssysteem.