1 min

Microsoft heeft vandaag de previewversie van Office 2016 beschikbaar gemaakt voor IT-Professionals en ontwikkelaars. Deze groep kan de nieuwe versie van Office gratis uitproberen op het Windows-platform. Gelijktijdig met de lancering van de previewversie van Office 2016 kwam ook Skype for Business beschikbaar.

Erop terugkijkend is het redelijk verrassend dat Microsoft begin maart de previewversie van Office 2016 voor Mac OS X beschikbaar maakte voor iedereen en nu pas de previewversie van Office 2016 voor Windows en dan ook nog eens alleen voor IT-Professionals en ontwikkelaars. Desalniettemin is het goed om te zien dat Microsoft het tempo erin houdt en al zijn belangrijke consumenten producten dit jaar van een update voorziet. Al was een nieuwe versie van Office op de Mac veel harder nodig dan op Windows.

Microsoft stelt vandaag Office 2016 beschikbaar voor Windows en daarbij is de belangrijkste visuele wijziging de kleurstelling die Microsoft hanteert in Office, deze is gelijk getrokken met de mobiele apps. Verder zijn de wijzigingen met de vorige versie van Office niet enorm groot. Het gaat voornamelijk om kleine verbeteringen en ongetwijfeld een betere integratie met de clouddiensten van Microsoft en Windows 10.

Office 2016 moet later dit jaar beschikbaar komen voor Windows en Mac OS X. Waarschijnlijk zal Office 2016 gelijktijdig met Windows 10 worden geïntroduceerd. Microsoft wil later dit jaar, waarschijnlijk eind april of begin mei, nog een previewversie van Office 2016 voor consumenten beschikbaar maken. Ook kwam vandaag Skype for Business beschikbaar, deze app gaat Microsoft Lync vervangen als zakelijk communicatiemiddel.