1 min

De makers van de Pushbullet-dienst hebben een zeer nuttige update doorgevoerd in hun Android-app. Vanaf nu is het mogelijk om via Pushbullet te reageren op verschillende berichtendiensten via de PC of Mac. Onder andere Facebook Messenger, Google Hangouts, Line, Telegram en WhatsApp worden ondersteund.

Pushbullet heeft apps ontwikkeld voor vrijwel alle mobiele platformen maar ook voor de PC en Mac. Door de Android-app een update te geven is het nu mogelijk om niet alleen notificaties af te vangen die binnenkomen, maar ook om erop te reageren via een andere Pushbullet-app of extensie.

De Android-app van Pushbullet kan dus zien wanneer er bijvoorbeeld Facebook of WhatsApp-berichten binnenkomen en maakt hier dan melding van op alle apparaten waar je Pushbullet op hebt draaien. Vervolgens kan je via een van die andere apparaten, waaronder de PC en Mac, reageren op het bericht. Hierdoor ben je niet langer afhankelijk van bijvoorbeeld WhatsApp Web.

Op dit moment is het alleen mogelijk via de Android-app van Pushbullet, voor iOS zal dit niet beschikbaar komen omdat Apple teveel restricties stelt aan het besturingssysteem om dit mogelijk te maken. Voor Android geldt overigens dat je moet beschikken over minimaal Android 4.4 KitKat of hoger.