1 min

Slecht nieuws voor alle mensen die een goedkopere Sony-smartphone hebben aangeschaft, Sony heeft via Twitter laten weten dat alleen de Xperia Z-toestellen hoeven te rekenen op een update naar Android 5.0 Lollipop. Alle andere toestellen blijven steken op Android 4.4 KitKat, de update moet binnenkort verschijnen.

Sony heeft aan gebruikers die via Twitter vragen stelden over de update naar Android 5.0 Lollipop laten weten dat alleen de Xperia Z-serie voorzien zullen worden van een update. Daarmee vallen diverse toestellen uit de Xperia E en Xperia M-lijn buiten de boot, zij zullen het moeten stellen met Android 4.4 KitKat. Waarom Sony deze toestellen niet voorziet van een update is niet duidelijk.

De Sony Xperia Z-serie wacht vooralsnog ook nog steeds op een update naar Android 5.0 Lollipop. Van Sony zijn we gewend dat ze er altijd redelijk snel bij zijn met een update en dan ook meteen vrijwel het hele assortiment updaten. Deze keer is Sony een van de traagste partijen met het uitrollen van updates. Dit terwijl Sony al in een zeer vergevorderd stadium is met de Android 5.0 Lollipop-update. Op het Mobile World Congress waren zowel de Xperia Z4 Tablet als de Xperia M4 Aqua al voorzien van Android 5.0.