1 min

Sony had als doelstelling om de update naar Android 5.0 Lollipop in februari uit te rollen, maar die doelstelling bleek niet haalbaar. Nu een half maandje later is het dan toch zover, Sony heeft bekendgemaakt dat de update nu beschikbaar is in de Scandinavische landen en Baltische staten. In de komende weken zal de update in meer landen beschikbaar komen.

Sony’s update naar Android 5.0 Lollipop brengt de nodige veranderingen met zich mee. Zo heeft Sony er net als veel andere fabrikanten voor gekozen om Google’s voorbeeld met material design te volgen. Veel ontwerpen zijn dan ook simpeler gemaakt. Verder is de weergave van notificaties en het vergrendelingsscherm vernieuwd. Is er ondersteuning ingebakken voor meerdere gebruikers en gastmode, hoewel dit op een smartphone niet super handig is, komt dit wel van pas in Sony’s tablets. Android for Work is uiteraard toegevoegd en wordt door Sony ook ondersteund. Verder meldt Sony dat het nu nog makkelijker is om apps te verplaatsen van je intern geheugen naar je SD-kaart en vice versa.

Voor zover bekend gaat Sony Android 5.0 Lollipop uitbrengen op alle Z-toestellen, het is alleen nog niet helemaal duidelijk wanneer de oudere toestellen aan de beurt zijn. De toestellen uit de Xperia E en Xperia M-serie zullen het moeten doen met Android 4.4 KitKat, daar komt geen update voor beschikbaar.