De App Store van Apple is deze week opnieuw twee keer getroffen door storingen, dinsdagavond was de App Store tijdelijk niet beschikbaar en vanmorgen konden ook veel mensen geen gebruik maken van Apple’s App Store door een storing. Apple heeft de afgelopen tijd steeds vaker te kampen met storingen.

De storingen van Apple’s App Store blijven telkens beperkt tot enkele uren en over het algemeen levert dat niet enorm veel hinder op voor gebruikers. Het is wel zeer vervelend als je net op dat moment een nieuwe app wil installeren of iets anders wil aankopen, maar verder blijven je Apple-producten gewoon werken.

Toch kan dit een voorbode zijn op een storing van grotere aard. Apple is de afgelopen jaren flink gegroeid, onder andere door flinke uitbreiding in Azië. Apple zelf is niet erg spraakzaam over de oorzaak van de storingen, maar de meest voor de hand liggende reden is dat er capaciteitsproblemen zijn. Als dat het geval is dan heeft het bedrijf waarschijnlijk veel moeite om die het hoofd te bieden gezien de hoeveelheid storingen van de laatste tijd. Het is de afgelopen maanden meerdere keren per maand raak en zijn Apple’s diensten keer op keer enkele uren onbereikbaar.

Wellicht dat Apple binnenkort met een verklaring komt voor de storingen en de mogelijke oplossingen, er lijkt in elk geval sprake van een structureel probleem. In het verleden heeft BlackBerry ook te kampen gehad met een megastoring toen lagen de diensten van het bedrijf er enkele dagen uit. Laten we hopen dat Apple niet met dezelfde problemen komt te zitten.