1 min

Er is een gerucht opgedoken dat Facebook zijn Messenger-platform gaan openstellen aan derden. Hierdoor krijgen derde partijen de mogelijkheid om functies toe te voegen aan het Messenger-platform van Facebook. Hiermee zou het bedrijf zijn Messengerdienst een flinke boost willen geven.

Volgend week organiseert Facebook het jaarlijkse F8-ontwikkelaarsevenement, waarop het ontwikkelaars gaat bijpraten over nieuwe mogelijkheden binnen Facebook. Een daarvan zou het openstellen van Facebook Messenger zijn. Partijen kunnen dan informatie en content gaan tonen binnen Facebook Messenger. Of Facebook al concrete voorbeelden heeft bedacht is nog niet duidelijk.

In Azië zijn er verschillende messenger en chatdiensten die allerlei smilies en bewegende emoticons tegen betaling aanbieden aan de gebruikers. Facebook doet dat op dit moment pas zeer beperkt, mogelijk dat het bedrijf dit mogelijk wil gaan maken via derde partijen.

Facebook heeft zelf deze week de mogelijkheid toegevoegd aan Facebook Messenger om geld over te maken aan je vrienden. Deze functie is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, maar het laat gebruikers enorm snel geld overmaken naar elkaars creditcard. Hierdoor kan bijvoorbeeld een concertkaatje of een rekening in een restaurant die door een vriend is voorgeschoten worden afbetaald.

Of er iets waar is van de geruchten zal volgende week blijken tijdens het F8-evenement.