1 min

Facebook-gebruikers in de Verenigde Staten kunnen nu ook geld naar elkaar overmaken via Facebook Messenger. Facebook heeft deze functie toegevoegd aan de populaire berichtendienst. Het enige wat de gebruikers hoeven te doen is een creditcard te koppelen aan hun Facebook-account en er verschijnt een dollar-icoontje boven het berichtvenster.

Facebook maakt het enorm eenvoudig om geld over te maken naar je vrienden. Gebruikers die een creditcard aan hun Facebook-account hebben gekoppeld krijgen in Facebook Messenger behalve icoontjes voor typen, camera, foto, smilies, spraakbericht of duimpje nu ook een dollartekentje te zien. Door daar op te drukken wordt er een venster getoond waarin het bedrag kan worden ingevuld en dat wordt na bevestiging bijgeschreven op de creditcard van de ontvanger. Beide personen moeten dus een creditcard aan hun Facebook-profiel hebben gekoppeld. Vooralsnog werkt deze betaalmogelijkheid alleen in de Verenigde Staten, in Nederland zal de dienst niet snel worden toegevoegd aangezien veel mensen hier met een bankpas werken en niet met een creditcard.

Toch is het wel een enorm handige functie, als een van je vrienden de concertkaartjes regelt of de rekening in een restaurant betaald. Gebruikers kunnen enorm snel en eenvoudig via Facebook-messenger de kosten verrekenen. Wellicht dat banken in Nederland hier in de toekomst op in gaan spelen om ook betalingen via externe apps aan te leveren, dat is de enige manier waarop een dergelijke functie hier mogelijk zou worden.