1 min

Uit onderzoek van Akamai is naar voren gekomen dat in het vierde kwartaal van 2014 de gemiddelde snelheid van een Nederlandse internetverbinding op 14,2 Mbps lag. Bij onze zuiderburen in België lag de gemiddelde internetsnelheid op 10,8 Mbps. Het land met gemiddeld de snelste internetverbinding is nog steeds Zuid Korea met een snelheid van 22,2 Mbps.

Wereldwijd scoort Nederland niet slecht en staat het land op de zesde plaats als wordt gekeken naar de gemiddelde internetsnelheid. Het afgelopen jaar steeg de snelheid met 15 procent. In België valt nog wel wat te verbeteren dat land staat momenteel op plek 19 en het afgelopen jaar ging de snelheid met 12 procent omhoog. De Zweden beschikken in Europa over gemiddeld de snelste internetverbinding met 14,6 Mbps, dat land wist het afgelopen jaar de gemiddelde snelheid met 34 procent te verhogen.

Akamai deed ook onderzoek naar de mobiele internetverbindingen en daarvan ligt de snelheid in Nederland gemiddeld op 6,3 Mbps, in België ligt de snelheid een fractie hoger met 6,4 Mbps. Hier gaan we de komende jaren nog veel verandering in zien. In Europa zijn de mobiele netwerken in het Verenigd Koninkrijk het snelst met een gemiddelde snelheid van 16 Mbps.