Nederland heeft hoge internetsnelheid

Wie zeurt dat zijn internet niet snel genoeg is, klaagt ten onrechte. Uit de laatste cijfers van onderzoeksbureau Akamai blijkt dat de internetsnelheid in ons land tot de hoogste ter wereld behoort. Volgens de onderzoekers ligt de gemiddelde internetsnelheid in Nederland op 8,2 Mbps. Het gaat hier om zowel de down- als uploadsnelheid.

Nederland heeft hoge internetsnelheidMet deze snelheid staat Nederland wereldwijd gezien op de vierde plaats. Slechts drie landen hebben gemiddeld genomen een hogere internetsnelheid dan Nederland. Het gaat om de Aziatische landen Zuid-Korea, Japan en Hong Kong. Zuid-Korea staat op de eerste plaats met een gemiddelde internetsnelheid van 17,5 Mbps. Japan en Hong Kong delen de tweede plaats met een gemiddelde snelheid van 9,1 Mbps.

In vergelijking met andere Europese landen scoort Nederland zeer goed. In Frankrijk ligt de gemiddelde internetsnelheid op 4,1 Mbps. In België is dat 6,3 Mbps en bij onze oosterburen 5,1 Mbps. In de meeste Afrikaanse landen (met uitzondering van Zuid-Afrika) ligt de gemiddelde internetsnelheid ver onder de 1 Mbps. Wereldwijd ligt de gemiddelde snelheid op 2,3 Mbps.

Nederland heeft hoge internetsnelheid

Uit eerder onderzoek bleek dat het zeer goed is gesteld met de gemiddelde downloadsnelheid in Nederland. In een jaar tijd is de gemiddelde downloadsnelheid in ons land gestegen van 14,2 Mbps naar 16 Mbps, omgerekend een stijging van 12,7 procent in een jaar tijd. Uit onderzoek dat mediadistributiebedrijf Pando Networks vorig jaar uitvoerde, bleek dat Zuid-Korea de hoogste downloadsnelheid ter wereld heeft.

Bron:Akamai