Facebook wil overal ter wereld internet aanbieden ook op plekken waar dat min of meer onmogelijk is op dit moment. Het bedrijf wil dat doen met gigantische drones die rond de wereld gaan vliegen. De ontwikkeling van deze drones is in een vergevorderd stadium en de internetgigant wil de eerste drones deze zomer gaan testen.

De internetdrones van Facebook zijn ongeveer net zo groot als een Boeing 747, maar zijn een stuk lichter en vliegen een heel stuk hoger. De bedoeling is dat de drones in hele ijle lucht gaan vliegen ver boven het huidige vliegverkeer. De drones bieden vervolgens internet aan via een draadloze verbinding met de grond. Eigenlijk is het principe ongeveer hetzelfde als de luchtballonnen van Google, maar Facebook gebruikt hiervoor drones.

De internetdrones hebben hele grote vleugels die bedekt zijn met zonnepanelen en deze zorgen voor de energie die nodig is om de drones in de lucht te houden.

De zomer wil Facebook de eerste testvlucht gaan maken met een internetdrone. De bedoeling is dat de drones uiteindelijk jaren in de lucht kunnen blijven. Doordat er gebruik wordt gemaakt van zonne-energie hoeven de drones niet te landen om bijgetankt te worden.