De nieuwe versie van linuxdistributie Debian komt waarschijnlijk op 25 april uit. De ontwikkelaars zijn het er over eens geworden dat deze datum haalbaar is. Zolang er geen grote bugs of problemen meer opduiken zal Debian 8.0 Jessie op 25 april officieel verschijnen.

De doelstelling is om op 18 april de laatste bugs uit de nieuwe versie van het linux-besturingssysteem te hebben opgelost. De ontwikkelaars verwachten dat dit geen problemen zal opleveren, mocht dat wel zo zijn of mochten er nieuwe grote bugs opduiken dan wordt de lancering van de nieuwe versie alsnog uitgesteld.

In de nieuwe versie van Debian zitten verschillende nieuwe features. Waaronder verbeterde multimedia mogelijkheden. Zo is er onder andere een XBMC for Debian-pakket gemaakt. Ook kan de gebruiker voortaan kiezen uit twee desktop-omgevingen; Cinnamon en Mate. Verder is de installatie van Debian onder handen genomen, deze zou nu een stuk beter en sneller moeten verlopen, dit geldt overigens ook voor het updaten, er is nu een functie beschikbaar om te controleren of het systeem na de update opnieuw moet worden opgestart.