Google heeft een extensie uitgebracht voor Google Chrome waarmee het mogelijk wordt om Android-apps te draaien op je desktop. Met deze extensie wordt het mogelijk om Android-app te draaien binnen Chrome op Windows, Mac OS X en Linux.

Google heeft een extensie ontwikkeld die in staat is om Android-apps uit te voeren binnen Chrome OS en de Chrome-browser. Hiervoor maakt de extensie gebruik van Arc (App Runtime for Chrome). In deze Arc zitten onder andere de Google Play Services verwerkt waardoor ook specifieke features die aan Google zijn gekoppeld ook werken binnen Chrome OS.

Er zijn echter wel een aantal beperkingen, zo bevat een smartphone allerlei sensoren die niet in een pc zitten, waardoor apps die daar gebruik van maken niet goed of helemaal niet zullen functioneren. Hetzelfde geldt voor apps die gebruik maken van de camera. Wel heeft Google ervoor gezorgd dat de apps gebruik kunnen maken van de processor van het systeem, zowel de CPU als de GPU kunnen worden ingezet.

Op dit moment is er alleen nog een testversie van de extensie beschikbaar, waarmee ontwikkelaars kunnen bekijken of hun app ook goed werkt binnen Chrome en Chrome OS. Ook kan er maar één app per keer worden gedraaid. Of Google uiteindelijk een complete spin-off van de Google Play Store beschikbaar gaat maken is nog onduidelijk.