Chrome OS krijgt de mogelijkheid om applicaties voor Android te draaien, dat maakte Google bekend tijdens de eigen jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie.

Met de mogelijkheid om Android-applicaties te draaien krijgt Chrome OS in één klap de beschikking over een scala aan applicaties. Vooralsnog moest het besturingssysteem putten uit web-apps en applicaties die in de Chrome Web Store beschikbaar zijn.

Tijdens de Google I/O-keynote werd getoond hoe de Android-applicaties van Evernote, Flipboard en Vine op een Chromebook gebruikt kunnen worden. De apps zijn te gebruiken in het formaat voor smartphones of -indien aanwezig- het formaat voor tablets.

Ook krijgen Chromebooks de mogelijkheid om te communiceren met Android-smartphones. Zo kunnen gebruikers in de toekomst tekstberichten beantwoorden via hun Chromebook, of wordt een melding getoond als de accu van de smartphone of tablet van de gebruiker bijna leeg is. Ook kunnen Chromebooks automatisch ontgrendeld worden als een Android-apparaat van de gebruiker in de buurt is.

Het is nog onduidelijk wanneer de nieuwe functionaliteit naar Android en Chrome OS wordt uitgerold.