1 min

Apple heeft gisteravond ook een update beschikbaar gesteld voor het Mac OS X-besturingssysteem, de update naar versie 10.10.3 is nu beschikbaar. In deze versie vervangt het bedrijf uit Cupertino zijn iPhoto-applicatie door de nieuwe applicatie Photos. Verder staakt het bedrijf de ontwikkeling van zijn uitgebreidere fotoprogramma Aperture.

Het beheren en bewerken van foto’s op een Mac-computer gaat daarmee op de schop. De iPhoto-applicatie werd in 2002 voor het eerst uitgebracht door Apple, nu is er een einde gekomen aan deze applicatie. Apple vervangt iPhoto door het nieuwe Photos dat een heel stuk uitgebreider is dan iPhoto. Voornamelijk de manieren om foto’s te bewerken zijn in Photos vele malen uitgebreider.

Iedereen die veel gebruik maakt van iPhoto hoeft niet bang te zijn dat de volledige fotocollectie verloren gaat, als je Photos voor het eerst opstart zal het mogelijk zijn om je iPhoto-catalogus te importen in Photos.

Voor de gebruikers van Aperture is er slecht nieuws, Apple stopt met de ontwikkeling ervan en Photos is voor deze gebruikers geen vooruitgang. Wel zal Aperture gewoon blijven werken in Mac OS X, maar op termijn zal de concurrentie ongetwijfeld stukken beter worden nu Aperture stil blijft staan. Een van de grote concurrenten is Adobe Lightroom.