Microsoft brengt nieuwe Windows 10-build uit met agenda en mail-app

Microsoft heeft redelijk onverwacht een nieuwe Windows 10 build vrijgegeven. De nieuwe build is voorzien van een agenda- en mail-app. Daarnaast is er nu de mogelijkheid om te schakelen tussen een licht en een donker thema. De nieuwe build heeft nummer 10061 gekregen.

De nieuwe build is alleen verkrijgbaar voor Windows 10-gebruikers die hebben gekozen om zo snel mogelijk de nieuwste versie te krijgen. Er is ook nog een iets langzamere update-cyclus voor Windows 10, deze kunnen de nieuwe build nog niet downloaden. Het risico op bugs in deze build is dan ook een stuk groter. Volgende week houdt Microsoft zijn jaarlijkse BUILD-conferentie voor ontwikkelaars, de verwachting was dat Microsoft na de openingskeynote een nieuwe Windows 10 build beschikbaar zou stellen. Hoewel dat theoretisch nog steeds mogelijk is, zou het wel erg snel zijn na het beschikbaar stellen van deze build.

Belangrijkste vernieuwingen in deze build zijn de Calendar en Mail-app. Deze nieuwe apps bieden ondersteuning voor veel populaire diensten waaronder Exchange, Gmail, Office 365, Outlook en Yahoo.

Een andere vernieuwing is de mogelijkheid om het thema van Windows 10 zwart te kleuren. Daarbij worden het startmenu, taakbalk en het notificatiecentrum (Action Center) donker gekleurd. Ook is het mogelijk om de taakbalk en het startmenu transparant te maken zodat de achtergrond er doorheen schijnt.

Verder heeft Microsoft de Continumm-weergave voor tablets verder verbeterd, alle knoppen groeien nu beter mee qua formaat zodat ze geschikter zijn voor aanraakgevoelige bediening. Ook worden in tabletmode de openstaande apps niet langer in de taakbalk getoond, dit is overigens optioneel wel weer in te schakelen.

Eerder deze week liet de CEO van AMD zich ontvallen dat Microsoft van plan is om Windows 10 eind juli op de markt te brengen. Daarmee heeft het bedrijf nog maar drie maanden de tijd om Windows 10 af te krijgen. Over het algemeen krijgen de fabrikanten van Microsoft ook nog twee maanden de tijd om hun systemen aan te passen zodat ze Windows 10 kunnen meeleveren op hun systemen. Dat zou betekenen dat Microsoft eind mei al klaar moet zijn met Windows 10. Het zou ook kunnen dat de fabrikanten deze keer gewoon tot eind juli moeten wachten.

Lees hier onze laatste review van Windows 10 van build 9926.