Microsoft heeft een nieuwe technologie ontwikkeld waarmee het kan schatten hoe oud iemand is. Om de technologie te testen hebben ze een website in het leven geroepen waar iedereen zijn foto’s kan uploaden om te kijken hoe goed de technologie van Microsoft precies is of om je te vertellen hoe oud je eruit ziet.

De technologie van Microsoft is zeker niet slecht, maar de kans dat Microsoft er een aantal jaar naast zit is zeker niet ondenkbaar. Uiteindelijk heeft dit te maken met hoe je eruit ziet, de kwaliteit van de foto en de belichting, dat heeft uiteindelijk allemaal invloed op het eindresultaat. Het leuke aan de technologie is dat het ook snapt wanneer er meerdere mensen op de foto staan, je kan dus eenvoudig een complete familiefoto uploaden en zien hoe oud iedereen is volgens Microsoft.

Het mooie aan de techniek is ook dat deze zelflerend is, hoe meer mensen hun foto uploaden naar de dienst hoe beter de technologie wordt. Wij hebben op de redactie uiteraard wat foto’s uitgeprobeerd en zijn zeker onder de indruk van de dienst. Wel een beetje jammer dat ik er toch wat ouder uit zie dan ik werkelijk ben.

Je kan het zelf ook uitproberen, we horen graag hoe oud je bent en hoever Microsoft ernaast zit.