KPN heeft besloten enkele wijzigingen door te voeren in zijn Alles-in-1- en televisie-aanbod om beter te kunnen concurreren met Ziggo. KPN past zijn tarieven en herindeelt zijn televisiezenders om een gelijkwaardig alternatief te zijn voor Ziggo-klanten. De prijzen worden in veel gevallen gelijk aan die van Ziggo, maar KPN wil het verschil maken met extra diensten.

KPN gaat zich met de wijzigingen lijnrecht tegenover Ziggo positioneren, De prijs van het Alles-in-1 pakket wordt 1 euro duurder en gaat 60 euro per maand kosten. Het gelijkwaardige Ziggo-pakket kost 59,95 euro. Het verschil tussen de pakketten wordt ook een stuk kleiner gemaakt door KPN, op dit moment biedt KPN ruim 60 televisiezenders waarvan 20 in HD, bij Ziggo zijn dat ook ruim 60 zenders waarvan 27 in HD maar met het opheffen en verdelen van het HD Extra Pakket gaat KPN waarschijnlijk ook richting de 27 HD-zenders.

Het grootste verschil tussen de twee abonnementen is de internetsnelheid, KPN biedt een maximale downloadsnelheid van 50 Mbit/s en een uploadsnelheid van 5 Mbit/s. Bij Ziggo is dat fors hoger met 120/12 Mbit. Voor KPN is het technisch onhaalbaar om te concurreren op snelheid, het kopernetwerk is simpelweg minder snel dan het coax-netwerk van Ziggo. KPN kiest daarom voor een andere strategie en dat is extra diensten leveren die Ziggo niet heeft. Zo levert KPN aan nieuwe klanten twee interactieve HD-ontvangers en is een Spotify Premium-abonnement ter waarde van 9,99 euro inbegrepen. Ziggo levert slechts één digitale ontvanger mee en biedt geen vergelijkbare muziekdienst.

Naast de eerder genoemde wijzigingen voert KPN ook een wijziging door in de belkosten. Het starttarief gaat omlaag van 10,17 cent naar 10 cent en de belkosten per minuut gaan omhoog van 9,175 cent naar 10 cent per minuut. Daarmee trekt KPN zijn tarieven gelijk aan die van Ziggo.

Mensen met een erotiekpakket gaan ook iets meer betalen bij KPN, dit pakket kost nu 11 euro en kost straks 12,50 euro per maand. Wederom trekt KPN de prijs gelijk met het tarief van Ziggo. Tot slot is de papieren factuur niet meer gratis daarvoor moet straks 2,50 euro per maand betaald worden. KPN voert de prijswijzigingen per 1 juli door.